Vrtlarija Valenta

Vrtlarija "Valenta"
O.P.G.Dario Valenta
10040 Zagreb / Croatia
Tel/Fax: +385 (1) 2946 284
Mob: +385(0)98 373 533
+385 (0)98 819 688
E- mail: info@valenta.hr

Slide 1Slide 2Slide 3Slide 4Slide 5Slide 6Slide 7Slide 8Slide 9Slide 10

Vrtlarija Valenta

Vrtlarija "Valenta" bavi se proizvodnjom i prodajom sadnica ruža, presadnica povrća, rezanog cvijeća u stakleniku i na otvorenom (kala i ruža), balkonskog cvijeća, uređenjem vrtova, te proizvodnjom zemlje za cvijeće.

Ponuda kategorije > SADNICE RUŽA

KATALOG RUŽA 2019

RUŽE ČAJEVKE

RUŽE ČAJEVKE

Najraširenija grupa ruža, najviše sorti i boja, visine 80 do 120 cm. Cvatu od svibnja pa do prvih mrazeva, pogodne za rezanje cvjetova za vazu, sade se u grupama ili pojedinačno na razmak u prosjeku 40 x 40 cm.

RUŽE PENJAČICE

RUŽE PENJAČICE

Grupa ruža koja cvate cijele godine, mogu se saditi pojedinačno ali najviše pokažu kad se sade za pergolu ili za visoku cvijetnu ogradu ili pokrivanje zidova i slično. Mogu narasti u visinu od 2 do 5 metara.Razmak sadnje je od 1 do 2 metra ovisno o bujnosti sorte, a orezuju se nakon formiranja zamišljene forme obično u trećoj godini i to najviše 1/3 jer penjačice cvatu iz starih grana.

POLIJANTE I FLORIBUNDE

 POLIJANTE I FLORIBUNDE

U ovu grupu spadaju ruže koje obilno cvatu od sredine svibnja pa do prvih mrazeva. Visine su do 60 cm, cvijet je sitniji, više cvijetova  na jednoj grani skupljenih u kiticu, najviše do izražaja dolaze sadnjom iste sorte u gredice ili grupe, pogodne su za parkove i staze. Razmak sadnje 35 x 35 cm.

MINI RUŽE

MINI  RUŽE

Grupa ruža niskog rasta, visine do  25-30 cm sa puno sitnih cvijetova koji neprekidno cvatu i prekrivaju cijelu biljku. Razmak sadnje 25 x 25 cm najviše 10-12 kom na m2 ,.moguča sadnja u tegle-lonce min. 30 cm promjera.

RUŽE STABLAŠICE

RUŽE STABLAŠICE

Grupa ruža koja zahtijeva posebu pažnju kod uzgoja jer se prvo  uzgaja  drvo visine 100 do 120 cm na koju se okuliraju određene sorte ruža. U jesen ih je potrebno orezati kao i ostale ruže i poučeni iskustvom protekle zime zaštiti od smrzavanja, najbolje prirodnim materijalima (borove grane i slično) ili jutenim vrećama.

RUŽE POKRIVKE

RUŽE POKRIVKE

Grupa ruža kojima samo ime kaže da su pogodne za pokrivanje tla na padinama, kamenim zidovima također rastu dobro i u žardinjerama na terasama i balkonima. Obično se sade 2 biljke na m2.

SADNICE RUŽA U KONTEJNERIMA

SADNICE RUŽA U KONTEJNERIMA

Veliki izbor sadnica ruža   svih vrsta u konteinerima pogodnih za sadnju tijekom cijele godine pa  i  ljeti kada su u punoj cvatnji jer dovoljna količina zemlje i veličina konteinera omogučuje nesmetano presađivanje bez posebnog šoka za biljku.

 

 nazad